Twitter

Twitter 3.1

Officiële Twitter-applicatie voor de Mac

VOOR

  • Heldere kolom
  • Minimalistische interface

TEGEN

  • Tweetknop (te) klein
  • Geen keuze voor verkorten links

Goed
7

Twitter is -zoals de naam doet vermoeden- de officiële Twitter-applicatie voor Mac. Er was al een versie voor iPhone en Android maar dankzij de komst van de Mac App Store maakt de mobiele versie de overstap naar de Mac.

Voor Mac zijn uitstekende Twitter-applicaties beschikbaar, waaronder Twitterrific en Tweetie. Laatstgenoemde programma lijkt ontzettend op de officiële twittersoftware, hoewel deze applicatie meer knoppen bevat. Twitter bestaat uit een mooie kolom met alle tweets en 6 knoppen aan de linkerkant. Hier lees je nieuwe tweets, persoonlijke berichten of zoek je naar interessante onderwerpen.

Het is opvallend dat de optie voor het plaatsen van een tweet huist onder een piepklein menuutje links onderin het scherm. Natuurlijk zijn er sneltoetsen voor het sturen van een bericht maar waarom zo'n minuscuul knopje met de belangrijkste functie van een twitterclient? Verder ondervonden we bij het meesturen van een link enkele problemen. Twitter kort weblinks automatisch in en nergens kregen we een optie voor het wijzigen van de dienst (wij gebruiken graag Google's inkortdienst goo.gl of bit.ly ).

Twitter heeft een prachtige interface en presenteert tweets op heldere wijze in de kolom. Toch vinden wij het jammer dat je zowaar moet zoeken naar een tweetknop en niet je eigen linkverkortingsdienst mag kiezen. Voor de presentatie geven we een pluim, de uitvoering had iets beter gemogen.

Meeste downloads Chat & Instant Messaging voor mac

Meer

Beoordelingen about Twitter